Co do stukającego rozrządu w 1.4 TSI ,to Turbokamera TVN przygotowuje materiał o tym problemie.Kiedyś robili o stukającym 1.4 TSI w golfie , teraz będzie o octavii 1.4 TSI.Bohater ze Śląska , octavia ok 40 tys.przebiegu i po gwarancji.Jak się dowiem , to napiszę kiedy premierowa emisja odcinka.
Problem z rozrządem 1.4 tsi
Zwiń
X
-
Chodzi mi o Skoda LifeTime - http://www.skoda-auto.pl/pl/dealerzy...life-time.htmlZamieszczone przez maselek2Jakiego ubezpieczenia ?? chodzi Ci o "GDM"Zamieszczone przez idasCzy ktos moze likwidowal takie usterki z tego dodatkowego ubezpieczenia po gwarancji?VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Tak to brzmi u mnie (w 3 sekundzie):
A tak brzmi dobrze:
Wysłałem to do InterAuto. Ciekawe co zrobią .....
[ Dodano: Pon 07 Lis, 11 11:09 ]
InterAuto zareagowało tak jak się spodziewałem - znają usterkę i wiedzą co to jest, ale jak nie stwierdzą tego dzwięku to nic z tym nie zrobią.
Jednym słowem trzeba mieć farta, żeby to wystąpiło w obecności serwisanta.
Komentarz
-
-
faziolot, masz auto po gwarancji ?
Ja dzisiaj jadę jeszcze do serwisu w Kielcach - spróbuję uruchomić silnik po 40 minut od wyłaczenia (wtedy najczęściej wystęuje to klektoanie).
Z rozmowy z InterAuto wynika, że oni (czyt. SAP) doskonale znają problem ale biorą ludzi na przeczekanie - pewnie spora część wogóle nie zwróci uwagi na to klekotanie, minie gwarancja i pozamaiatne....
Jednym słowem Polska - trzeba jak zwykle chodzić dupą do ściany, żeby cie nikt nie wydymał .....
Komentarz
-
-
loyd, czyli sukces :!:kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Dokładnie tak jest.Zamieszczone przez maselek2Usterka dotyczy wszystkich 1.4 TSI produkowanych do 05.2010.Zamieszczone przez zbigniew147czy ta usterka jest spotykana częsciej czy raczej sporadyczna, rzadka.
Problem tylko, że malo kto robi ponad 30 kkm (a wtedy to się ujawnia) w okresie gwarancji.
Komentarz
-

Komentarz